PROIECTE

 

 

play

Provocarea

Intre goana catre orasul global si cautarea identitatii se afla inca Cinema Marconi. Parte a unui tesut urban care defineste orasul de la mijlocul secolului XIX, pe amplasamentul unui fost cinematograf, martor al modernitatii de la inceputul secolului XX, cu un stil arhitectural unic, cinematograful Marconi devine rampa de lansare pentru actori debutanti in spectacole de revista, ce ruleaza in pauzele dintre filme. In ’48 e nationalizat devine cinematograful Popov, ulterior Dacia iar filmele ruleaza incontinuu pana in anii ’90.

Memoria multor locuitori ai cartierului pastreaza amintiri vii in cinematograf: primul film, prima intalnire, emotia cand in sala se stingea lumina.

Solutia

MOTOR! o campanie de sensibilizare

In 2015, in fiecare zi de la 18:30, intre 1 si 13 ale lunii noiembrie in cinematograf se aprinde lumina. Fantoma cinematografului Marconi Popov Dacia bantuie: ruleaza filme in interior, doar spectatorii stau afara. Cladirea pulseaza, isi da ultima suflare sau e un nou inceput? Un anunt indeamna ocolirea:” atentie cade tencuiala”. De la distanta apare privelistea stilului arhitectural, basoreliefurile creeaza controverse, pe insula din vechiul tesut de pe Calea Grivitei colt cu Atelierului. Pe 5, 6 si 13, tot in noiembrie, filmele ies prin peretele cinematografului, afara.

De data asta spectatorii au parte din nou de cinema. Creatii unice ruleaza in sfarsit la Marconi. 4 regizori, 4 filme, 4 viziuni artistice! Povestea continua..!